UA-47930539-1

Telefonische helpdesk.

Heeft u algemene vragen over uw inkomsten, de belastingen, aftrekbare kosten et cetera? Dan kunt u terecht bij de hulplijn van Jan Pellegrom Organisatieadvies (JPO). Dit aanbod geldt ook als u overweegt te starten als zelfstandig ondernemer en in deze startfase graag persoonlijk advies en ondersteuning wilt hebben. En ook gastouderbureaus kunnen zich aanmelden voor deze helpdesk (voor hun eigen vragen en die van hun gastouders).

Hoe meldt u zich aan voor de helpdesk?

U kunt zich aanmelden voor het lidmaatschap van de helpdesk door een e-mail met de volgende gegevens naar info@janpellegrom.nl te sturen: Uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer(s), e-mailadres en de dag(en) en tijd(en) dat u telefonisch het best bereikbaar bent.

Wij nemen vervolgens contact met u op via telefoon of mail. U hoort dan ook hoe u de jaarbijdrage kunt betalen.  

Na ontvangst van uw betaling kunt u een heel jaar lang uw vragen stellen. Op voorhand is er geen beperking aan het aantal vragen dat u kunt stellen, maar hierbij geldt het principe van ‘eerlijk gebruik’, dus alles moet wel binnen redelijke grenzen blijven.


Hoe stel ik een vraag?

Formuleer uw vraag zo helder en bondig mogelijk. Stuur uw vraag of vragen via e-mail naar  info@janpellegrom.nl. Afhankelijk van de ingewikkeldheid van uw vraag krijgt u telefonisch of via een e-mail antwoord op uw vraag.  


Welke vragen kan ik stellen?

Ook hier zijn weinig beperkingen aan. Als de vragen maar betrekking hebben op uw werk als gastouder (of – bureau) en zaken als belasting betalen, heffingskortingen, aftrekbare kosten, etc. Voorbeelden: Waar moet ik precies belasting over betalen? Hoe zit dat met aftrekbare kosten? Ik heb een baan naast mijn werk als gastouder, hoe zit het dan? Ik ontvang een uitkering, waar moet ik dan rekening mee houden als ik gastouder wil worden? Enzovoort. Ook gastouders die willen starten als ondernemer (of net gestart zijn) kunnen bij het vragenuurtjes terecht met vragen als: Aan welke criteria moet ik voldoen om aangemerkt te worden als ondernemer? Hoe meld ik me aan als ondernemer? Hoe zit het met inkomsten en kosten? Welke fiscale voordelen zijn er voor ondernemers?


Wat kost het?

Zowel voor particuliere gastouders (de ‘resultaatgenieters’) als gastouders die willen starten (of net gestart zijn) als zelfstandig ondernemer, bedragen de kosten € 50,- inclusief BTW per jaar. Deze kosten zijn voor ondernemers normaal gesproken te bestempelen als (voorbereidende) bedrijfskosten.  

              

Voor gastouderbureaus bedraagt het jaartarief € 100,- inclusief BTW. Voor dit tarief kunnen medewerkers van het bureau met hun eigen vragen en die van hun klanten bij JPO terecht.


Einde lidmaatschap

Alle lidmaatschappen eindigen automatisch, u zit na afloop van het jaar nergens aan vast. Als u uw lidmaatschap een jaar wilt verlengen, is een kort berichtje voldoende.    


.